Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Banje Luke u Srbiju

Šta je Dragan Čović radio u Beogradu 9. i 10. januara?

covic bl

Iz Ambasadeje potvrđeno da je Čović boravio u Beogradu od večernjih sati 9. januara, a da je po završenim aktivnostima planiranim za 10. januar napustio glavni grad Srbije

Tragom nezvaničnih informacija o tome da je Dragan Čović nakon prisustvovanja obilježavanju neustavnog “dana RS-a” u Banjoj Luci 9. januara, istog dana otputovao u Beograd, ta informacija je potvrđena i iz bh. ambasade u Srbiji.

Iz Ambasadeje potvrđeno da je Čović boravio u Beogradu od večernjih sati 9. januara, a da je po završenim aktivnostima planiranim za 10. januar napustio glavni grad Srbije.

“Sekretarijat Predsjedništva BiH je svojim aktom upućenom MVP BiH najavio putovanje gospodina Dragana Čovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH u Beograd, Republika Srbija, 09- 10.01.2019.godine, u pratnji gospođe Tonke Krešić Gagro i pripadnika osiguranja. Polazak za Beograd najavljen je za srijedu, 09.01.2019. godine, u poslijepodnevnim satima, a povratak u četvrtak, 10.01.2019. godine, po završenim aktivnostima, Naprijed navedeni akt Sekretarijata BiH proslijeđen je ovoj Ambasadi. Postupajući po aktima, Ambasada BiH u Beogradu je notom upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Republlke Srbije najavila dolazak gospodina Čovića i osoba u njegovoj pratnji i zamolila obezbjeđenje neometanog prolaska na svim graničnim prelazima, kao i policijsku pratnju u Republici Srbiji”, stoji u dopisu dostavljenom portalu Vijesti.ba.

O programu posjete predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i razgovorima koje je imao u Beogradu, Ambasada BiH u Srbiji nema informacija, kao ni šira javnost u BiH.