Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

donesen zaključak

Štab za vanredne situacije RS-a: Građani pozvani da se vakcinišu što prije

banja luka – vakcinisanje 1

Među novozaraženim preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od 90 odsto oboljelih lica nevakcinisano

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), kojim je dosadašnje mjere produžio do 30. avgusta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički štab za vanredne situacije, na današnjoj sjednici, apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv koronavirusa, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi te održala stabilna epidemiološka situacija u RS-u”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Svi građani koji se do sada nisu vakcinisali pozvani su da to učine što je prije moguće, budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih.

“U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od koronavirusa preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od 90 odsto oboljelih lica nevakcinisano”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se vakcinacija u RS-u odvija nesmetano, kao i da je obezbijeđen dovoljan broj vakcina različitih proizvođača, za sve građane.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemiološku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv koronavirusa.