Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

općina centar

Štadnovi i tezge u Ferhadiji i Titovoj biće uklonjeni

sarajevo policijski3 (1)

Rješenja nadležnih Službi Općine Centar Sarajevo, kojim su već odobreni ovi sadržaji, mogu se produžiti najdalje do 28.2.2022. godine

U namjeri da uvede u oblast zauzimanja i korištenja javnih površina Općinsko vijeće je na prijedlog načelnika usvojilo dopune Odluke o privremenom korištenju javnih površina, saopštili su iz te opštine. Nadalje, i saopštenju još stoji:

– Navedenom odlukom u dijelu ekstra i prve zone, koji se odnosi na ulice Ferhadija, Maršala Tita (na potezu od Vječne vatre do ulice Koševo, izuzev trga ispred BBI centra), Muhameda Kantardžića i Gajev trg, utvrđuje se zabrana korištenja javnih površina u svrhu postavljanja objekata jednostavnih usluga, uslužnih naprava, dječijih autića i vozića, štandova za prodaju lutrije, karata i polovnih knjiga, info stolova, zabavnih parkova, reklamnih balona, prodajnih stolova-tezgi i ostalih specifičnih sadržaja (umjetnici za izvođenje kulturnog i zabavnog programa), do donošenja nove odluke o privremenom korištenju javnih površina i Programa privremenog korištenja javnih površina na području općine Centar.

– Programom privremenog korištenja javnih površina na području općine Centar Sarajevo će se utvrditi posebni kriteriji za postavljanje navedenih sadržaja po zonama, uključujući dimenzije i izgled sadržaja koji će se postavljati u tipizirane jedinice, a što će biti definisano programom.

– Rješenja nadležnih Službi Općine Centar Sarajevo, kojim su već odobreni ovi sadržaji, mogu se produžiti najdalje do 28.2.2022. godine, a na osnovu zaključka Općinskog vijeća nova odluka će biti pripremljena do polovine februara naredne godine, poručili su.