šef Kluba poslanika SDS u NSRS

Stanić: Agenciju koju sada hoće da ukinu Dodik i Špirić su formirali

miladin stanic – sds – facebook (1)

“Ako su Dodik i Špirić bili zdravi na dan potpisivanja sporazuma, onda su danas bolesni“, kazao je Stanić.

Agenciju za lijekove BiH, koju sada hoće da ukidaju, su 2009. godine formirali i potpise na to stavili dva ključna čovjeka SNSD-a Milorad Dodik i Nikola Špirić, kazao je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

On je na posebnoj sjednici Narodne skupštine upitao šta se to promijenilo u odnosu na dan 30. april 2009. kada je Milorad Dodik bio predsjednik Vlade Republike Srpske a Nikola Špirić predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

„Da li je Špirić tada bio lud ili smo mi sada ludi. Nešto ovde ne štima. Što su to radili ako su smatrali da ćemo ovo doživjeti danas i kome oni podvaljuju? Ako su Dodik i Špirić bili zdravi na dan potpisivanja sporazuma, onda su danas bolesni“, kazao je Stanić.

On je istakao da na potpisu Sporazuma o stvaranju uslova za uspostavljanju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH stoji potpis Nikole Špirića.

On je rekao da je Agenciju za lijekove SNSD-e popunio svojim kadrovima.

„Ti ljudi su zaposleni po partijskoj liniji i bez konkursa. Kada treba puniti institucije BiH kadrovima SNSD-a onda su one njima dobre“, istakao je Stanić.

On je poručio da rješenje koje vezano za Agenciju za lijekove sada predlaže vlast neće ništa promijeniti.

Stanić kaže da informacija o nabavci kiseonika, koja se danas našla pred poslanicima NSRS, skriveno nastoji prikriti pravu istinu o kriminalu učinjenu u aferi snadbijevanja zdravstva tehničkim kiseonikom, što je, navodi Stanić, za posljedice imalo veliki broj smrtnih slučajeva.

Poručio je da svi koji nisu radili regularno i koji su odgovorni za aferu kiseonik treba da odgovaraju.

„Svi koji su radili kriminal će odgovarati i ta vremena će veoma brzo doći. Nema više tužioca koji je štitio te ljude“, poručio je Stanić, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.