nezavisni odbor

Svi kandidati za novog direktora SIPA-e ispunjavaju uslove za penziju

perica stanic (1)

On je rekao da je Nezavisni odbor jednoglasno usvojio rang-listu, koja će biti dostavljena ministru bezbjednosti Draganu Mektiću, a biće dostavljeni i podaci o ostvarivanju uslova za penziju

Najviše bodova na rang-listi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH za izbor direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ osvojio je Perica Stanić – 96,25, rekao je zamjenik predsjedavajućeg odbora Enes Obralija.

Obralija je saopštio da je na drugom mjestu Darko Ćulum sa osvojenih 80 bodova, a Žarko Laketa na trećem sa 66,87 bodova, dok se na listu nije plasirao Goran Zubac koji je dobio 31,80 bodova.

On je rekao da je Nezavisni odbor jednoglasno usvojio rang-listu, koja će biti dostavljena ministru bezbjednosti Draganu Mektiću, a biće dostavljeni i podaci o ostvarivanju uslova za penziju.

Nezavisni odbor je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske, na osnovu anonimne prijave, zatražio podatke o sticanju uslova za penziju kandidata.

“Dobili smo listu i utvrdili da tri kandidata ispunjavaju uslove za penziju. Prema podacima PIO, uslove za penziju imaju Perica Stanić, Darko Ćulum, Žarko Laketa. Goran Zubac ne ispunjava uslove za penziju”, naveo je Obralija.