BiH

"budžet za ostanak na vlasti"

Stanić: RS bi profunkcionirala kada bi “velike ribe” završile u zatvoru

09/12/2019

Ukazuje da je Vlada planirala kupovinu aviona i helikoptera u iznosu od 70 miliona, dok se za podsticaje u poljoprivredi planirana četiri miliona više u odnosu na ovu godinu

Opozicija u Republici Srpskoj danas je ošto kritikovala predlaganje budžeta tog bh. entiteta za 2020. godinu po hitnom postupku.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić tvrdi da budžet nije koncipiran za građane, već za ostanak na vlasti stranaka vladajuće većine.

-Budžet koji predlažu nije primjeren vremenu u kojem se nalazi RS – ustvrdio je Stanić novinarima u Banjoj Luci.

Smatra da bi RS “profunkcionirala kada bi se velike ‘ribe’ smjestile u zatvor, a građani prodisali”.

-Javni sektor, za koji se u narednoj godini izdvaja oko 100 miliona KM, prije povećanja plaća je trebalo da pretrpi ozbiljnu reorganizaciju u smislu broja zaposlenih – istakao je Stanić.

Ukazuje da je Vlada planirala kupovinu aviona i helikoptera u iznosu od 70 miliona, dok se za podsticaje u poljoprivredi planirana četiri miliona više u odnosu na ovu godinu.

-Ako međunarodne institucije zatvore RS dotok sredstava, ona je u potpunom bankrotu. Zbog svega ovog imamo svakodnevni odlazak građana i poteškoće u privredi zbog nedostatka građana. Oni nemaju rješenje za stanje u kojem se nalazi RS i bolje im da što prije odu, ako ne voljom, onda ‘štapom’ – tvrdi Stanić.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a, na kojoj će po hitnom postupku biti razmatrani prijedlozi budžeta i mjera ekonomske politike za narednu godinu, bit će održana 16.decembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.