BiH

Poslanik PDP-a u NSRS

Stanivuković daje poslaničku naknadu za Caritas, Merhamet i Crveni krst

24/03/2019

Šukalo i Stanivuković danas su i pripremali obroke, a s korisnicima javne kuhinje će i ručati

Poslanik u Skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Banja Luka Draško Stanivuković jučer je, zajedno sa poslanikom iz prethodnog saziva entitetskog parlamenta Adamom Šukalom, donirao hranu javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva“.

– Donirali smo hranu za šestotina obroka i takvu praksu ćemo nastaviti. Funkcionisanje javnih kuhinja treba riješiti sistemski, kroz zakonske regulative, ali i stabilnim finansiranjem iz budžetskih sredstava. Dio poslaničke naknade ću uvijek rado usmjeriti ‘Mozaiku’, ali i drugim ljudima kojima je to potrebno u našoj zemlji – rekao je Stanivuković.

Šukalo i Stanivuković danas su i pripremali obroke, a s korisnicima javne kuhinje će i ručati.

Nakon što je izabran u Narodnu skupštinu RS-a, kao poslanik sa najviše osvojenih glasova, najavio je da će se odreći poslaničke nakanade u korist sugrađana sa socijalnim potrebama, dok se Šukalo odrekao povlastice “bijeli hljeb”.

Nakon javne kuhinje “Mozaik prijateljstva”, Draško Stanivuković će, kako je danas saopćeno, svoj poslanički paušal uputiti “Caritasu“, “Merhametu“ i Crvenom krstu.

– Pravilnom raspodjelom javnih sredstava ne samo da bi se javne kuhinje finansirale iz budžeta, nego čak ne bi ni postojale, budući da bi svi građani imali mogućnost za dostojan život. Ukidanjem povlastice ‘bijeli hljeb’ i mnogih drugih, moguće je pronaći enormna sredstva za takve namjene – smatra Stanivuković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.