Zastupnik u NSRS

Stanivuković: Dodikove tvrdnje su smiješne

stanivukovic banja luka

Napominje da je sve što je u bilo u Banjaluci bilo mirno, civilizovano i demokratski

Dodikove tvrdnje da su članovi i simpatizeri grupe „Pravda za Davida“ 30. decembra pokušali da izvrše državni udar u Banjaluci smiješne su, istakao je za BN televiziju Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Mislim da predsjedavajući Predsjedništva BiH, kao i mediji koji prenose te izjave, prvo moraju da se upoznaju sa terminologijom i da nauče šta znači termin ‘državni udar’. To po definiciji znači da nasilnim putem pokušavate da zauzmete institucije i onemogućite njihov rad koji je propisan Ustavom. To se dešava kada vojska i policija okrenu leđa institucijama i stanu na stranu pobunjenika. Ako se državni udar čini mirnim putem, šetanjem i mirnom protestima koji su demokratski način izražavanja nezadovoljstva, onda je ovo bio državni udar”, ironičan je Stanivuković.

Poslanik PDP-a napominje da su u ovom slučaju teze zamijenjene.

“Vlast je izvršila udar nad sopstvenim narodom. Ona je tim institucijama onemogućila da rade svoj posao. Predsjednica i srpski član Predsjedništva privatizovali su institucije i onemogućili im da rade svoj posao. Tužilaštvo, MUP kao i ministarstva ne rade svoj posao”, kaže Stanivuković i dodaje:

“Vlast jedino što zna da radi – jeste da duboko zavlači ruke u džepove tih institucija.”

Napominje da je sve što je u bilo u Banjaluci bilo mirno, civilizovano i demokratski.

“Ni jedan odsto sebe ne smatram odgovornim, sebe smatram mladićem koji želi ovu zemlju da učini boljom, da je gradi i da nastavi tamo gdje su prethodne generacije stale. “

“Naglašavam, protiv nas narodnih poslanika, građana i članova grupe ‘Pravda za Davida’ vodi se montiran proces. Ovo je politički progon, ali mi ćemo biti istrajni i nećemo dozvoliti da se njihova ambicija slomi na našim leđima, nećemo odustati i borićemo se do kraja”, kategoričan je Stanivuković.

Naglašava i da se sada ne smije odustati.

“Ako se stane poslije otpora policije, maltretiranja i ovog nasilja, biće još Davida, Milana Vukelića, još mnogo opljačkanih institucija, pokradenih miliona i mnogo života koji će napustiti Republiku Srpsku.”

Stanivuković napominje da je nezadovoljnih građana mnogo i da je potrebno da se svi ujedine, kako bi borba imala pozitivan epilog.

“Više se u različitim borbama ne možemo dijeliti, treba zajedno da se borimo za pravednije i bolje društvo. U dvadeset prvom vijeku zaslužujemo jednu demokratsku, civilizovanu Republiku”, poručio je Stanivuković i naglasio:

“To je naš cilj i očekujte da ćemo u tome uspjeti, ali to će biti jedan maraton koji ćemo morati zajedno da trčimo.”