BiH

nsrs

Stanivuković nije nosio masku, poslanici SNSD-a napustili sjednicu

20/05/2020

Stanivuković je, nakon što su njegove kolega iz SNSD-a napustile salu, stavio masku

Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) danas su napustili zasjedanje Narodne skupštine Republike, jer je njihov kolega iz Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković odbio da stavi zaštitnu masku na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta.

Tokom rasprave o Prijedlogu odluke za ukidanje vanrednog stanja u RS, koje je na snazi od početka aprila zbog situacije izazvane pandemijom koronavisrua, Stanivuković je rekao da ne želi da nosi masku, jer to nisu još neki radili i prije njega.

Kazao je da vlasti prvo treba da kazne Stašu Košarca i one koji nisu nosili masku ranije.

-Nakon vas za govornicu dolaze drugi ljudi, molim vas nosite masku to je upozorenje medicinskih radnika – upozorio je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Stanivuković je, nakon što su njegove kolega iz SNSD-a napustile salu, stavio masku.

-Malo ste nervozni – rekao je on i zatim stavio masku, čije nošenje u zatvorenom prostoru je naredio Štab za vanredne situacije u RS.

Poslanici SNSD-a vratili su se na sjednicu, nakon Stanivukovićevog govora.

-Stanivuković je namjerno govorio bez maske – rekao je šef Kluba poslnika SNSD-a Igor Žunić i upitao šta će se desiti ako se na taj način prenese infekcija Covid-19 na druge osobe.

Na to je Stanivuković regirao riječima da su i prije njega mnogi govorili bez zaštitne maske te da nikoga nije ugrizio.

-Sve ste oduzeli u ovoj zemlji, i slobodu govora i drugo – rekao je on.

I (ne)nošenje maske na kraju je izazvalo žučnu raspravu tokom današnje posebne sjednice Narodne skupštine, što je prisutno od njenog početka.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović je prethodno rekao da se osjeća kao pas s brnjicom, ali je ipak stavio masku prilikom izlaganja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.