BiH

novoizabrani gradonačelnik banje luke

Stanivuković prokomentarisao Dritana Abazovića i otkrio šta o njemu misli

21/11/2020

Za Abazovića kaže da je pošten čovjek koji nije spreman na neprincipijelne dogovore zarad funkcije u čemu su, kaže Stanivuković, također slični

Pobjeda u Banjoj Luci uvod je u promjene u cijelom RS-u , uvjeren je novoizabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

– Ova pobjeda se u Banjoj Luci čekala 22 godine. Za to vrijeme Banja Luka nije izrodila novo lice, ni novu politiku kao alternativu vladajućoj politici u RS, zbog čega ova pobjeda nosi epitet historijske i predstavlja uvod u promjene koje su neminovne na opštim izborima za dvije godine, kaže Stanivuković u razgovoru za Tanjug.

Na konstataciju da pojedini analitičari prave analogiju između njega i crnogorskog političara Dritana Abazovića, Stanivuković odgovara da su im zajednički mladost, polet i zanos i to što su se u teškim, ali različitim uslovima, borili protiv “sličnih diktatorskih sistema“.

Za Abazovića kaže da je pošten čovjek koji nije spreman na neprincipijelne dogovore zarad funkcije u čemu su, kaže Stanivuković, također slični.

– Međutim, kada se dublje analizira, vide se razlike među nama, prije svega, ideološke. Iako je obojici čovjek središte politike, moj naglasak je na rodoljublju i patriotizmu, dok tih emocija i izražajnosti skoro da nema kod Dritana, koji je potpuno građanski opredijeljen”, objašanjava Stanivuković.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.