banja luka

Stanivuković saslušan u policiji: “Privatna država, privatne institucije”

Banja Luka: Gradonačelnik doveo bagere ispred restorana u vlasništvu kuma Milorada Dodika
28.05.2021., Restoran Kajak, Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Kako je i najavljeno, danas je prekopan parking kod banjaluckog restorana "Kajak" uz prisustvo Draska Stanivukovica, gradonacelnika Banjaluke. Restoran "Kajak" je u vlasnistvu obitelji Mile Radisica, kuma Milorada Dodika, i rat u medijima i preko inspekcija oko ovog restorana traje vec nekoliko tjedana. Uz prisustvo velikog broja gradjana koji su podrzavali Stanivukovica, otjerani su SNSD aktivisti i ljudi bliski obitelji Radisic koji su u jednom trenutku stali pred bagere i nisu im dali da se pokrenu. Intervenirala je i policija jer je bilo i prijetnji, ali je sve proslo bez vecih nereda. Stanivukovic je, nakon sto su bageri poceli kopati parking, otkrio i tablu sa planom izgradnje novog parka u Banjaluci koji ce biti posvecen brobi protiv korupcije, misleci tu prvenstveno na obitelj i prijatelje Milorada Dodika. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Stanivukovića su ispred Policijske uprave dočekale brojne pristalice sa natpisima “Stop privatnoj državi“

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saslušan je u Policijskoj upravi Banjaluka, u svojstvu osumnjičenog za krivična djela neovlašteno snimanje i fotografisanje restoran Kajak, te ugrožavanje bezbjednosti vlasnika lokala Srećka Radišića i njegove porodice.

Stanivukovića su ispred Policijske uprave dočekale brojne pristalice sa natpisima “Stop privatnoj državi“.

Uoči saslušanja, Stanivuković je istakao da neće odustati od borbe protiv kriminala i da očekuje još prijava.

“Privatna država, privatne institucije”, rekao je Stanivuković i ponovio “da je dio ugostiteljskog objekta Kajak sagrađen nelegalno, te da treba biti srušen”.