BiH

Gostovao na televiziji N1

Stanivuković: Spreman sam otići u Srebrenicu, Dodik laže da BiH nema (VIDEO)

26/12/2019

Ja sam za to da ova zemlja postoji jer pripada i mom narodu. Bosna i Hercegovina pripada i mom narodu. Je li pripada Hrvatima? Pripada. Pripada li Bošnjacima? Pripada. Je l pripada ostalima? Pripada. Potpuno je normalno da BiH postoji. Bilo koji narod ako se odrekne BiH, odrekao se svoje istorije

“Prvo sam otišao u restoran, tamo je bio moj tim. Dodik mi je psovao sve po spisku, kada sam mu prišao, shvatio sam tada po prvi put da je to jedan strašljiv čovjek koji nedostatak unutrašnjih elemenata nadoknađuje diktaturom i vlašću gdje provodi silu”, kazao je u Pressingu televizije N1 poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković.

“Činjenica je da ja glavom idem tamo gdje neko ne smije đonom. Od borbe odustati neću, povlačenja nema, borba mora da traje. Sutra u 11 predajem tužbu dvije krivične prijave; jedna za fizički napad, a druga za ugrožavanje sigurnosti. Ja opasno razmišljam o tome što je rekao da ću završim kao zastave, koje su završile na podu i polomljene”, kazao je Draško Stanivuković u Pressingu na N1 nakon što ga je u NSRS fizički napao ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Stanivuković je kazao vladajuće strukture imaju problem sa ljudima kao on, jer im nisu autoritet.

“Gospodin Lukač je toliko infiltriran u sistem vlasti, toliko ga se njegovi boje, on kolje životinje u slobodno vrijeme. On mora da vidi krv, vidite mu po pogledu. Čitava problematika je što njihov autoritet za mene ne postoji. Oni su navikli na papagaje. NSRS nije kavez gdje sjede ptice koje ponavljaju. Smjena Lukača, pad Lukača će biti pad Velikog vođe. Tako napadamo cijeli sistem, Dodik se ne smije odreći Lukača. Tražeći smjenu gospodina Lukača mi tražimo promjenu sistema. To je jedan ogroman zahtjev na kojem ćemo insistirati”, kazao je.

Ko je veliki vođa?

“Veliki vođa je Milorad Dodik”, dodaje.

Šta se desilo nakon napada?

“Prvo sam otišao u restoran, tamo je bio moj tim. Dodik mi je psovao sve po spisku, kada sam mu prišao, shvatio sam tada po prvi put da je to jedan strašljiv čovjek koji nedostatak unutrašnjih elemenata nadoknađuje diktaturom i vlašću gdje provodi silu”.

Na pitanje da li putuje bosanskohercegovačkim pasošem, odgovorio je da nikakav drugi pasoš ni nema:

“Je li postoji ova zemlja? Imaju li granice? Ja živim ovdje, ja nemam državljanstvo Srbije, imam Bosne i Hercegovine, kojim ću drugim putovat, nemam srbijanski pasoš. Razlika (između Milorada Dodika i njega) je što on laže da nema Bosne i Hercegovine, a ima. On laže da granice na Drini nema, a ona postoji. Ja pričam ono što je na terenu, on priča fikciju”, rekao je Stanivuković dodavši:

“Ja sam za to da ova zemlja postoji jer pripada i mom narodu. Bosna i Hercegovina pripada i mom narodu. Je li pripada Hrvatima? Pripada. Pripada li Bošnjacima? Pripada. Je l pripada ostalima? Pripada. Potpuno je normalno da BiH postoji. Bilo koji narod ako se odrekne BiH, odrekao se svoje istorije.”

“Mi smatramo da pitanje ANP-a i NATO-a se mora raditi konsenzusom tri naroda. Smatram da nije mudro da bilo gdje na Balkanu postoji vojna granica”, poručio je poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković prilikom gostovanja u večerašnjem Pressingu na N1.

Upitan da li je očekivao udarac od Dragana Lukača, Stanivuković je kazao:

“Nisam se nadao da će me udariti. Stao sam ispred njega sa spuštenim rukama, udario me u dio usta, otišao sam u Hitnu i dobio potvrdu da imam unutrašnje krvarenje kod zuba”, poručio je i dodao:

“Činjenica je da ja nisam lopov, da nemam nedjela, činjenica da me u toku ove sedmice porodica Dodik tužila za klevetu, tako sam dobio informaciju, zbog toga što sam govorio o firmi Pro-Inter i tenderima. 800 hiljada KM je jedan taj tender, realna vrijednost je 100 hiljada KM. Ja nisam ljubomoran da neko ima, ali ne može neko da ima na bazi zloupotrebe svog službenog položaja i funkcije i samo jedna firma dobija tendere. Zato sam donio čokolade i rekao ‘otkinite dio čokolade i vašem sinu ide 60 posto'”.

Govoreći o ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini kazao je:

“Mislim da je bilo puno loših odluka, ako pričamo o Haškom tribunalu, mislim da je to politički sud. Nisam saglasan sa svim odlukama Haškog tribunala.”

Za genocid u Srebrenici, presuđen pred međunarodnim sudovima, kazao je:

“Bio je veliki zločin i tragedija i žao mi je što se to desilo. Istina je da sam, po sudovima, i ja kriminalac, pa nisam. Ima mnogo političkih procesa i sudova, treba tu biti oprezan. Danas ste doveli u studio kriminalca, ali ja nisam, tako je i sa zločincima mnogim, treba tu malo otvoriti razum. Mnogi sudovi, kako u svijetu, tako u BiH su u mnogim segmentima politički. Istoriju pišu pobjednici.”

“Bilo je stradanja sa svih strana, nemoguće da narod kom ja pripadam ima hiljade godina presuđenih, a drugi… Mislim da je bilo zločina sa svih strana, spreman sam za svaku žrtvu i moja porodica je podnijela žrtvu. Žrtva je žrtva. Nemam problem da odem u Srebrenicu da se izvinim za to. Hoću da odem u Srebrenicu, nisam bio u mnogim gradovima ni u Republici Srpskoj, ni u Federaciji kao što nisam u Srebrenici, jednostavno nije se nametnulo, ali spreman sam da odem, zašto da ne”, dodao je on.

Istaknuo je da je njegova politika ljudska, te da poštuje sve vjere, ljude i građane.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.