Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi protest u banjoj luci

Stanivuković: Sramota šta su napisali u zabrani okupljanja na Trgu Krajine

stanivukovic (1)

Binu ćemo postaviti 100 metara bliže zgradi Vlade RS, želimo zajedno s ljudima da koračamo bliže Vladi i Trgu Krajine

Na mirnom okupljanju koje će u četvrtak u 19.30 u parku Mladen Stojanović u Banjaluci organizovati Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske biće organizovano i potpisivanje peticije građana za okupljanje na Trgu Krajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Draško Stanivuković (PDP) rekao je da nakon okupljanja koje su organizovali prošle sedmice nastavljaju borbu i neće odustati.

“Binu ćemo postaviti 100 metara bliže zgradi Vlade RS, želimo zajedno s ljudima da koračamo bliže Vladi i Trgu Krajine. Sramota da nam je i ovaj put zabranjen Trg Krajine. Opet smo 2.000 godina u zaostatku za Rimljanima i Grcima i drugim civilizacijama i opet nemamo mogućnost da prošetamo kraj Vlade, a pokazali smo da smo mirni, civilizovani i dostojanstveni”, kazao je Stanivuković.

Istakao je da je sramotno što je u zabrani okupljanja na Trgu Krajine navedeno da je turistička sezona u toku.

“Hvala vam što su vam turisti važniji od naših ljudskih prava, narodnih poslanika i svih građana koji su spremni da se bore za ljudska prava”, kazao je on.

Najavio je da će dodavati nove zahtjeve, da će se boriti protiv poskupljenja struje, govoriće o ekološkoj katastrofi obzirom da piralen utiče na zdravlje ljudi, a koncipiraće i zahtjeve vezane za ovo pitanje. O prethodna tri zahtjeva rekao je da je ispunjen zahtjev za zaustavljanje represije i hapšenja građana, kao i da se oglasio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, iako nije stao u zaštitu građana. Stanivuković je naglasio da ostaju pri zhtjevu da se odobri okupljanju građana na Trgu Krajine.

“Imamo želju da probudimo svaki kraj, ulicu i sokak RS-a, a vjerujte da bih volio da se to desi u Federaciji BiH i čitavoj BiH, jer imate čitav Parlament BiH gdje niko ne radi a primaju se plate”, kazao je Stanivuković.

Pozvao je sve ljude da dođu na mirno okupljanje navodeći da s energijom koju imaju mlađi narodni poslanici ne isključuje mogućnost da će doći trenutak kada će se duže ostati u parku.

“Budu li ćutali, ja sam prvi spreman i da noćim u parku. Spreman sam na mnogo veće mjere”, kazao je Stanivuković.

Nebojša Vukanović (SDS) rekao da je prvi skup ispunio sva očekivanja, kao i da se okupilo više ljudi nego što su očekivali, kao i da je dobro što više nema policijskog progona građana.