Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Afera "Kiseonik"

Stanivuković: Uhapsite me istog trena ako ijedna riječ nije tačna

stanivukovic press

Dodao je da četiri godine firma TGT uvozi kiseonik bez dozvole

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se danas javnosti u vezi sa aferom kiseonik koju je prijavio prije nekoliko dana te rekao kako “smije i pred pištolj” te poručio da ga uhapse odmah ako ijedna riječ nije tačna u vezi sa spornim kiseonikom, prenosi N1.

“Smijem i pred pištolj sa svim dokazima! Uhapsite me istog trena ako ijedna riječ nije tačna!“, poručio je Stanivuković.

“Nek’ mi uzme sve javnost ako ijedna stvar, ijedan dokaz nije tačan. Razumijete li koje su to riječi? Obraćam se kao prvi čovjek grada, iznosim najveću aferu! Ne govorim sa nekim paušalnim informacijama. Zašto Đajić, zašto Šeranić ne dostave dokaze? Zašto ne dostavi Višković? Kažu da treba da revizor provjeri kiseonik. Koji kiseonik? Je li iz pluća onih koji su živi ili onih koji nisu živi?“, istakao je gradonačelnik Banjaluke u svome obraćanju.

Dodao je da četiri godine firma TGT uvozi kiseonik bez dozvole. “Od 2017. godine neovlašteno uvozi kiseonik. Ponavljam, koji kiseonik mogu provjeriti? Kiseonik od prije 10 dana je potrošen, kao i onaj od prije pola godine i onaj od prije dvije godine. Jel’ idu gledati u pluća? Ljudi, ovo je ozbiljna stvar“, naglasio je Stanivuković.

“Šta kaže Kovačević (Radovan, portparol SNSD-a)? Odugovlače sa izdavanjem jedne dozvole. Nedostaje dozvola za promet i uvoz lijekova. Kakav je kiseonik četiri godine u Republici Srpskoj? Hoće li otići ovaj čovjek sa scene, čega je portparol?“, rekao je gradonačelnik Banjaluke

“Šta kaže član Predsjedništva? Nisu dali dozvolu za unutrašnji promet. S kim se ja ovdje borim? S institucijama koje ćute, koje potapaju RS ili koje ne postoje? Režim je priznao a nisu priznali jednu dozvolu“, dodao je.

Pred okupljenima je rekao kako su lažni dokazi koje je predočila firma.

“Firma sama sebi rekli da je kiseonik dobar. Dakle, nosilac dozvole je firma koja je sama sebi dala ocjenu da je dobar kiseonik, a drugo, TGT je nosilac dozvole – to znači da je zastupnik dozvole“, istakao je Stanivuković.

“Stanislav Čađo, direktor firme, je čovjek koji je odgovoran za najteže ubistvo mladića. To je čovjek koji je smijenjen kao ministar koji je odgovaran za najveću aferu. Ovo su stvari koje su nevjerovatne“, naglasio je u svome obraćanju Stanivuković.

Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković 24. septembra ove godine podnio je prijavu zbog spornih detalja u vezi nabavke kiseonika koju je UKC RS vršio preko TGT preduzeća.

Danas je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopćilo kako je prijavu Draška Stanivukovića protiv direktora preduzeća TGT i direktora UKC RS proslijedilo Tužilaštvu Republike Srpske.

Stanislav Čađo, direktor „TGT“ Tehnogas iz Laktaša i Vlado Đajić, direktor JZU RS„Univerzitetski klinički centar“ Banjaluka, prijavljeni su zbog krivičnih djela Proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za liječenje, Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, Nesavjestan rad u službi, Falsifikovanje isprave, Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.