Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje u RS-u: Putevi do sela u Srebrenici zameteni (FOTO)

Сребреница – неочишћени путеви1
Srebrenica FOTO Srna

U Srebrenici je na nekoliko lokalnih puteva u prekidu saobraćaj, a i na prohodnim putevima saobraća se otežano jer snijeg i dalje pada.

Putevi do svih planinskih sela su zameteni, zbog snijega i poledice na kolovozima, a prije podne bio je neprohodan i regionalni put Srebrenica-Skelani.

Visina snijega u Srebrenici je desetak centimetara, a u planinskim dijelovima duplo je veći, pa su na nekim putevima su formirani smetovi.

Prema podacima sa terena, neprohodni su putevi do udaljenih sela Luka, Krušev Do, Ljeskovik, Brežani, Tokoljaci, Sućeska, Osmače i još nekih.

Srebrenica

Telefonske veze su u funkciji, a mještani najudaljenijih sela Luka i Krušev Do kažu da su odsječeni od centra opštine, ali da imaju dovoljno zaliha hrane i lijekova, te očekuju da će put do njihovih sela biti očišćen kada prestanu padavine.

Zbog klizavog kolovoza otežano je i kretanje regionalnim putem od Bratunca do Srebrenice, pa autobusi kasne.

Radnici Komunalnog preduzeća “Polet” čiste gradske ulice, a i druge firme koje su angažovane za zimsko održavanje puteva uključile su svoju mehanizaciju, i putevi se čiste prema prioritetima.

Snabdijevanje strujom i vodom uredno je na cijelom području Srebrenice, a u funkciji su i telefonske i internet veze.

Na području Banjaluke nije bilo zastoja u odvijanju saobraćaja, a u čišćenju snijega angažovani su svi radnici i mehanizacija preduzeća koji održavaju prohodnost puteva u okviru zimske službe, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Banja Luka

Ekipe zimske službe izašle su na teren jutros u 2.30 sati, a na gradskom području, gdje je visina snijega desetak centimetara, prvo su čišćene ulice prvog prioriteta.

U toku je čišćenje ulica drugog i trećeg prioriteta, te trotoara i parkinga u užem gradskom području, a ukoliko ne bude padavina do kraja dana biće očišćene sve površine predviđene programom rada zimske službe, kažu u Gradskoj upravi.

Ekipe su i na seoskom području intervenisale prema utvrđenim prioritetima, a manjih problema ima u Ljubačevu, Čokorskim poljima i Golešima, gdje je u toku raščišćavanje.

Visina snijega u Ljubačevu, Stričićima, Krminama, Aginom Selu, Pavićima i Kolima iznosi dvadesetak centimetara, a na području ostalih mjesnih zajednica na seoskom području desetak.

Iz Gradske uprave navode da će tokom ove zimske sezone snijeg na gradskom području uklanjati preduzeća “Čistoća”, “Niskogradnja” i “Eko-euro tim”, a na seoskom područuju “Kozaraputevi”, “Niskogradnja”, “Rašo gradnja”, “Eko-euro tim” i “Rotor”.

Zimske službe u Mrkonjić Gradu spremno su dočekale prvi snijeg, tako da se saobraćaj na gotovo svim pravcima odvija nesmetano.

Mrkonjić Grad

Na magistralnim i regionalnim putevima na području opštine Foča po kolovozima ima ugaženog snijega i saobraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja i većih teškoća.
Visina snijega u Foči je oko pet centimetara.

Putevi prema Foči

Svi putevi na području opštine Petrovo koje održava Javno komunalno preduzeće “Voda” su prohodni, a vozila saobraćaju usporeno.

Petrovo

U Derventi se čišćenje gradskih ulica, trotoara i seoskih puteva od prvog ovogodišnjeg snijega vrši prema prioritetima i nema većih problema, rečeno je Srni u opštinskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

Derventa

Svi magistralni i regionalni putevi mreže duge 330 kilometara koju održava preduzeće “Bijeljina-put” su očišćeni, prohodni i ni na jednoj dionici nema zastoja u saobraćaju.

Bijeljina

Na području opštine Ugljevik snijeg je dostigao visinu od 10 centimetara, ali sve ulice su prohodne i trotoari se te prilaѕi ustanovama i kućama se čiste.

Ugljevik

Na području opštine Novi Grad putevi su prohodni, ali se saobraća usporeno zbog snijega na kolovozu.

Novi Grad

Svi magistralni i regionalni putevi u regiji Birač su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano, posebno na prevojima Han poged, Crni vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj.