poplave

Stanovnici Pionirske doline i Nahoreva imaju pravo da prijeve nastalu štetu

kosevski potok poplava
FOTO: Fena

Rok za podnošenje prijave štete je 8 dana od donošenja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće – poplava u mjesnim zajednicama Pionirska dolina i Nahorevo

Nakon obilnih padavina koje su nanijele veliku materijalnu štetu na imovini stanovnika mjesnih zajednica Pionirska dolina i Nahorevo, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Općine Centar, kao njen komandant, u četvrtak 25. maja 2023. godine donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće – poplava na području mjesnih zajednica Nahorevo i Pionirska dolina.

Iz Općine obavještavaju stanovnike ove dvije mjesne zajednice da imaju pravo da prijave nastalu štetu na njihovoj imovini.

Obrazac zahtjeva za prijavu štete od prirodne i druge nesreće može se preuzeti sa web stranice Općine Centar na ovom LINKU, u mjesnim zajednicama Pionirska dolina i Nahorevo i na Info pultu Općine Centar.

Zahtjev građani mogu predati na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1).

Rok za podnošenje prijave štete je 8 dana od donošenja Odluke o proglašenju stanja prirodne nesreće – poplava u mjesnim zajednicama Pionirska dolina i Nahorevo.