Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stari Grad dobiva centar za porodice djece s poteškoćama u razvoju

sdp

Na 3. sjednici Vijeća Općine Stari Grad Sarajevo dodjeljene su prostorije udurženju “Dajte nam šansu” sa ciljem otvaranja novog servisnog centra za porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju. Novi centar bi trebao biti otvoren u ulici Obala Kulina bana.

Koristeći inovativne modele kroz direktan rad pružaju podršku porodicama djece i odraslih s poteškoćama u razvoju. Postojeći servis centar na području Općine Novi Grad Sarajevo, kao jedini takav u Kantonu Sarajevo, preopterećen je obzirom na potrebe i kapacitete.

Zbog navedenog Općina Stari Grad je odlučila pomoći u otvaranju još jednog servis centra u užoj jezgri Sarajeva. Otvaranje centra na području Općine Stari Grad Sarajevo će omogućiti ovim porodicama pristup besplatnim uslugama, a usluge bi bile dostupne i korisnicima koje dolaze iz ostalih Općina Kantona Sarajevo.

Razgovori o realizaciji ove ideje između OO SDP Stari Grad i predsjednice udurženja “Dajte nam šansu” Ines Kavalec su započeli u prošlom sazivu Općinskog vijeća dok je uz pomoć općinskog načelnika ideja realizovana u ovom sazivu Općinskog vijeća.

“Naše djelovanje je vezano za kontinuitet naših politika, te smo ponosni da projekat koji smo inicirali u prošlom sazivu OV sada realizuje. Porodice djece i osoba s poteškoćama u razvoju će kroz osnivanje ovog servisnog centra dobiti veliku pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Nama, socijaldemokratima, će i u daljem djelovanju socijalna politika biti prioritet, kao i podrška osobama sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Ovim putem se želim zahvaliti udruženju Dajte nam šansu na istrajavanju u realizaciji ovog projekata” istakao je Muamer Mekić, šef kluba vijećnika SDP Stari Grad.

sdp