Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Status manjinskih naroda definisati u Izbornom zakonu BiH

nedeljko-cubrilovic

Predsjednici Savjeta nacionalnih manjina Republike Srpske (RS) pripremaju sveobuhvatan izvještaj o stanju manjina u tom bh. entitetu, koji će uputiti na razmatranje entitetskom parlamentu.

Podršku za te aktivnosti danas su dobili i od predsjednika entitetskog parlamenta Nedeljka Čubrilovića.

On je podržao inicijativu Savjeta nacionalnih manjina za učešće u razgovorima o promjeni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, ističući da u potpunosti razumije potrebu da se status predstavnika manjinskih naroda definiše i u izbornom zakonodavstvu.

Predsjednica ovog tijela Vesna Telemkoski –Vuković je kazala novinarima da je parlament snažno podržava sve aktivnosti Savjeta koje vode u pravcu jačanja manjinskih zajednica i njihovog položaja u RS-u.

-Dato nam je na znanje da probleme koje imaju nacionalne manjine imaju i ostali građani, ali i da nikada nećemo biti zaboravljeni i stavljeni u zapećak – rekla je ona.

Savjet nacionalnih manjina RS-a, kao posebno savjetodavno tijelo parlamenta RS-a, daje mišljenja i prijedloge Narodnoj skupštini o svim pitanjima koja se tiču prava, položaja i interesa nacionalnih manjina u tom bh.entitetu.