Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stefanović i Cormack o migrantima: Potrebno cjelovito rješenje

cormack-stefanovic

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas, u razgovoru s veleposlanicom SAD u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack, da migrantska kriza nije problem koji pogađa samo Balkan i da je potrebno donijeti cjelovito rješenje na razini Europske unije.

Stefanović je s Cormackovom u Beogradu razgovarao o situaciji vezanoj za migrantsku krizu i odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ministar je istaknuo da u Srbiji nisu zabilježeni veći incidenti između migranata i srpskih državljana i da će se Srbija, kao odgovorna zemlja, nastaviti ponašati u skladu s europskim vrednostima uz puno poštivanje ljudskih prava, priopćio je MUP Srbije, prenosi Tanjug.

Govoreći o suradnji Srbije i Bosne i Hercegovine, Stefanović je ukazao da ministarstva unutarnjih poslova dvije zemlje dobro suradjuju i da će u narednom razdoblju, posebice u obasti borbe protiv terorizma, ta suradnja biti dodatno unaprijeđena.

Veleposlanica Cormack pružila je punu potporu naporima i suradnji policija dvije zemlje u borbi protiv terorizma, ali i svih drugih oblika kriminala.