banja luka

Stela Milanović nakon 17 sati puštena iz pritvora, nije ni saslušana

stela milanovic (1)

Kako ističe, odlučila je da se preda jer nije mogla da podnese pritiske koje su trpili članovi njene porodice i njene komšije

Nakon 17 sati provedenih u Policijskoj upravi Banjaluka, Stelu Milanović (55) jutros ipak nije saslušao tužilac, a ona je puštena na slobodu.

Za Milanovićevom je krajem decembra prošle godine raspisana potjernica zbog remećenja javnog reda i mira, kao i ugrožavanja sigurnosti tokom i nakon skupa “Pravda za Davida”.

“Oni navode da smo 30. decembra ispred Karanove zgrade remetili javni red i mir i ugrožavali sigurnost. Smiješno mi je to što oni navode”, kazala je Milanovićeva, koja se sedam mjeseci krila od policije u svom stanu u Banjaluci.

Kako ističe, odlučila je da se preda jer nije mogla da podnese pritiske koje su trpili članovi njene porodice i njene komšije. Naglašava da su policijski službenici korektno postupali sa njom.

“Kada sam juče razgovarala sa inspektorima oni su zaista svi bili korektni. U Policijskoj upravi provela sam 17 sati. Inspektori su me htjeli pustiti nakon četiri sata, ali su dobili telefonski poziv nakon kog su odlučili da me zadrže”, kazala je ona, dodajući da će uvijek podržavati napore porodice Dragičević da se riješi ubistvo njihovog sina.

Advokat Milan Malešević kaže da su procedure u ovom slučaju ispoštovane, ali smatra da je došlo do povrede diskrecionih ovlaštenja od strane policije.

“Nije bilo potrebe da osoba koja boluje od dijabetesa provede 17 sati u pritvoru. Što se tiče djela za koje se tereti, ja sam frapiran time da postoji ozbiljan tužilac koji smatra da je moguće verbalno ugroziti nečiju sigurnost, posebno ako imate situaciju da je gradom šetalo nekoliko hiljada ljudi, a na kraju se optužnica podiže protiv njih četiri ili pet. Ovo je jedan neozbiljan postupak koji se vodi da se ciljem da se i dalje vrši pritisak i zastrašivanje građana”, naglasio je on.

Dalji ishod ovog slučaja zavisi od tužioca, koji bi trebalo da podigne optužnicu protiv Milanovićeve ili donese odluku o nesprovođenju istrage.