Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Šteta objavio video vandala koji su nove tramvaje pokušali ispisati sprejevima

Foto: Screenshot/Facebook

“Očekujem što hitnije djelovanje nadležnih institucija, procesuiranje i sankcionisanje svih osoba koje uništavaju imovinu”

Nakon što je objavio da je jedan od novih sarajevskih tramvaja bio na meti vandala ministar Adnan Šteta objavio je i video nepoznatih muškaraca koji na tramvajskoj stanici Drvenija pokušavaju sprejevima ispisati stari model tramvaja.

“Na stanici na Drveniji pokušali su sprejevima šarati stari tramvaj. Bez obzira o kojem tramvaju se radi, svaki je naš, svaki je javno dobro i niko ne smije ovako da se odnosi prema nečemu što je vlasništvo svih građana!

Svaku granicu ste prešli sa šaranjem stanica, starih i novih vozila i sa uništavanjem imovine! Hvala slučajnom prolazniku na snimku, vozaču tramvaja za reakciju kojom je sačuvao tramvaj od novog šaranja. Očekujem što hitnije djelovanje nadležnih institucija, procesuiranje i sankcionisanje svih osoba koje uništavaju imovinu”, napisao je ministar Šteta.

Jutros smo dobili ovaj snimak koji je snimljen sinoć u 23:00. Dio snimka objavljujemo. Na stanici na Drveniji pokušali su sprejevima šarati stari tramvaj. Bez obzira o kojem tramvaju se radi, svaki je naš, svaki je javno dobro i niko ne smije ovako da se odnosi prema nečemu što je vlasništvo svih građana! Svaku granicu ste prešli sa šaranjem stanica, starih i novih vozila i sa uništavanjem imovine! Hvala slučajnom prolazniku na snimku, vozaču tramvaja za reakciju kojom je sačuvao tramvaj od novog šaranja. Očekujem što hitnije djelovanje nadležnih institucija, procesuiranje i sankcionisanje svih osoba koje uništavaju imovinu.

Posted by Adnan Šteta on Tuesday, April 2, 2024