Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik nsrs-a

Stevandić o dogovoru iz Laktaša: “Pokušavaju ga rasturiti i BiH uvesti u sukobe”

nenad stevandić
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sastanak predstavnika vlasti na nivou BiH u Laktašima bio korektan

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić upozorio je da se dogovor stranaka u vlasti na nivou BiH iz Laktaša “pokušava rasturiti i BiH uvesti u nered i sukobe”.

“Prošla su tri dana od dogovora sa Draganom Čovićem i Trojkom. Bio sam skeptik, ali su na sastanku svi bili konstruktivni i odgovorni, svjesni značaja unutrašnjeg dogovora i stabilnosti. Ali đavo (uglavnom strani đavo) ne miruje”, napisao je Stevandić na društvenoj mreži X.

Lideri političkih stranaka koje učestvuju u vlasti na nivou BiH na sastanku u Laktašima 18. januara postigli su značajan napredak o pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara, a postignut je i važan iskorak o ključnim pitanjima vezanim za evropski put BiH, saopšteno je iz SNSD-a nakon sastanka.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je sastanak predstavnika vlasti na nivou BiH u Laktašima bio korektan, jedan od produktivnijih i da je sad najvažnije da se ono što je dogovoreno o Izbornom zakonu i implementira.