Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stevandićevi lijepe gdje stignu (FOTO)

stevandic plakati

Predizborna kampanja samo što je počela, a gradovi u BiH su već izlijepljeni plakatima raznoraznih stranaka i kandidata.

Plakati se lijepe na svaku slobodnu površinu, bila ona predviđena za to ili ne. Ono što je svakako fascinantno jeste da građani čiji se glas traži, svakodnevno gledaju kako kandidati i stranke krše zakone dok još nisu ni zasjeli u fotelje, lijepljenjem plakata na nedozvoljena mjesta. Postavlja se pitanje, kako od takvih očekivati da poštuju zakone kada jednog dana i ako dođu na vlast voljom građana.

Portal “BLMojGrad” objavio je nekoliko fotografija koje su im poslali građani Bnaje Luke, upravo vezano za lijepljenje plakata na za to nepredviđena mjesta.

Najviše ih je sa potpisom “Ujedinjene Srpske” Nenada Stevandića, koji je na prošlim izborima u vlast ušao kao kandidat SDS-a, ali je brzo promijenio dres.

Iz Udruženja građana “Naš prostor” u saopštenju koje prenosimo u cijelosti, pozvali su građane da neodgovorne političke aktiviste prijave nadležnim organima:

Poštovani sugrađani, predizborna kampanja je i zvanično počela, a sa njom i nelegalno plakatiranje javnih prostora. Ovakvo narušavanje javnih postora nije u skladu sa Odlukom o reklamiranju na teritoriji Grada Banjaluka kao i Odlukom o komunalnom redu (slične odluke imaju i drugi gradove i opštine).

Ovom prilikom vas pozivamo da sve uočene prestupe (ne samo političkih subjekata) prijavite komunalnoj policiji putem dopisa na adresu Kralja Alfonsa XIII 12A ili e-maila komunalna.policija@banjaluka.rs.ba, a sve koji imaju potrebu za ovim vidom reklamiranja i promocije pozivamo da to rade na za to predviđenim mjestima.