Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FBiH

Stevanović: Stranačke igre opstruiraju rad Doma naroda

dom naroda pfbih333

Možda tada ne bismo više bili taoci SNSD-a ali izgleda da nekome u SDA i HDZ-u ne odgovara da vlast bude formirana jer onda mogu nastaviti sakrivati nelegalne aktivnosti

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Dragan Stevanović izjavio je tokom današnje sjednice da problem u tom domu predstavlja što mu se pokušavaju nametnuti igre političkih stranaka a ne interesi konstitutivnih naroda.

Dodao je da delegatima koji nisu došli na današnju sjednicu odgovara da Klub Srba ne bude konstituiran kako bi političkim sukobljavanjima u medijima mogli opstruirati jedan narod da ostvari svoja legitimna prava u Federaciji.

Stevanović je naveo da bi proces formiranja vlasti na višim nivoima danas možda bio odblokiran da su delegati iz SDA ili HDZ-a iz reda srpskog naroda s delegatima iz SDP-a formirali Klub Srba u Domu naroda, i pred protivljenja delegata iz SNSD-a.

– Možda tada ne bismo više bili taoci SNSD-a ali izgleda da nekome u SDA i HDZ-u ne odgovara da vlast bude formirana jer onda mogu nastaviti sakrivati nelegalne aktivnosti – istakao je Stevanović.