Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Stigla nam je “prava” jesen, evo gdje se u BiH očekuju obilnije padavine

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od podneva ponovo jače naoblačenje donosi kišu, pljuskove i grmljavinu

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Jutro će biti pretežno oblačno, ponegdje sa slabim padavinama, te maglom po kotlinama i oko rijeka. U prijepodnevnim satima i tokom dana bit će pretežno oblačno, ponegdje sa kraćim sunčanim intervalima, te samo mjestimično sa slabim padavinama.

Od podneva ponovo jače naoblačenje donosi kišu, pljuskove i grmljavinu. Izraženiji grmljavinski procesi očekuju se u večernjim satima u Krajini, posebno njenom zapadnom dijelu, te u Hercegovini. U ostalim predjelima, umjerene padavine.

Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera, na momente pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 stepena.

Sutra se u Bosni i Hercegovini se očekuje vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

I u petak će biti oblačno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje od 13 do 19 stepeni.

U subotu Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, povremeno i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.