BiH

"rušenje dejtona"

Stigla reakcija iz Čovićevog HNS-a na rezoluciju Bundestaga o BiH: “Neka je pošalju Belgiji”

08/07/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

"U HNS-a BiH drže kako je model federalizma i institucionalne ravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike temelj Daytona i jedini jamac za europsku Bosnu i Hercegovinu"

Današnja rezolucija Bundestaga koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu pokazuje koliko njemačke vlasti ne poznaju, ili odbijaju prihvatiti, činjenice o Bosni i Hercegovini i prirodi njezinog multinacionalizma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda, priopćio je u petak Ured za informiranje HNS-a.

Uz to, dodaje se, današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma za kojeg se upravo Njemačka zalagala 1995. godine.

U HNS-a BiH drže kako je model federalizma i institucionalne ravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike temelj Daytona i jedini jamac za europsku Bosnu i Hercegovinu.

“Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste, da identičnu rezoluciju upute gospodinu Charlesu Michelu i državi Belgiji. Mi odgovor na istu već znamo”, poručuju iz HNS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.