Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stigla zima, susnježica i snijeg u većem dijelu zemlje

BiH

snijeg

U Bosni i Hercegovini danas oblačno. Na planinama će padati snijeg. U Bosni u nizinama uglavnom kiša, a u jutarnjim satima ponegdje će padati susnježica ili snijeg.

– U nižim područjima Hercegovine će padati kiša. Padavine nisu obilne. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar u sjevernim područjima slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostalim dijelovima zemlje umjereno i jako jugo koje će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, u Krajini i do – 2°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7°C, na istoku Bosne do 10°C, a na jugu zemlje do 14°C – kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Hladno vrijeme praćeno padavinama kod osjetljivih osoba će pojačati tegobe vezane za njihove bolesti. Tmurno i depresivno vrijeme negativno će djelovati na raspoloženje stanovništva, a hronični bolesnici trebali bi izbjegavati teže fizičke aktivnosti. Preporučljivo je povesti brigu o primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra.