BiH

turska donacija

Stiglo 30.000 kineskih vakcina u BiH (VIDEO)

28/03/2021
Foto: BHRT

Avion, koji je trebao poletjeti iz Turske sinoć, ali je let otkazan iz tehničkih razloga, jutros je u Sarajevo dopremio 30.000 doza vakcine proizvođača Sinovac

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u nedjelju su bolničkim avionom dopremljene vakcine protiv COVID-19 koje je Bosni i Hercegovini donirala Republika Turska.

Avion, koji je trebao poletjeti iz Turske sinoć, ali je let otkazan iz tehničkih razloga, jutros je u Sarajevo dopremio 30.000 doza vakcine proizvođača Sinovac.

Donaciju su na aerodromu dočekali predstavnici ministarstav civilnih poslova BiH, predstavnici turske ambasade i Selmo Cikotić ispred Vijeća ministara BiH. U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na aerodromu se pojavio i njegov savjetnik Boško Tomić.

Ovim je realizirana donacija koju je najavio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom nedavne posjede članova Predsjedništva BiH toj zemlji.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH prethodno je saopćeno da će vakcine nakon carinskih procedura biti upućene u centralno skladište u Mostaru. O raspodjeli će odlučiti Vijeće ministara BiH, nakon čega će biti dostavljene krajnjim korisnicima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.