Ko je dobio posao nabavke, čuti će se

Stiglo 80 respiratora koje smo platili 10,5 miliona maraka, još se ne zna dobavljač!?

respiratori sarajevski aerodrom 2

Sa ovom, dosada najvećom pošiljkom respiratora, naš zdravstveni sistem, kako je rekao, bit će još jači

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić dočekao je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo pošiljku od 80 respiratora, koji su stigli danas iz Pekinga, a koje je Vlada Federacije BiH kupila za potrebe zdravstvenog sistema.

Riječ je o 80 respiratora sa po dva izlaza, koji mogu biti i mobilni i stacionarni, te su kao takvi trenutno najtraženiji na tržištu.

– Respiratore je kupila Vlada Federacije BiH kao potporu našem zdravstvenom sistemu koji se veoma dobro bori sa pandemijom. Ovo je nepotpuna pošiljka jer nažalost u avion nije moglo više stati, tako da će narednim letom stići preostalih 20 respiratora – izjavio je Novalić nakon sletanja aviona.

– Mi svaku donaciju cijenimo od naših prijatelja, ali pandemija je svjetska pojava te svi imaju problema s nabavkom opreme. Tako se Vlada odlučila za nabavku respiratora u vrijednosti od 10,5 miliona KM – dodao je.

Sa ovom, dosada najvećom pošiljkom respiratora, naš zdravstveni sistem, kako je rekao, bit će još jači za suočavanje s pandemijom.

– Vlada će, kao i dosad, sa snagom svojih resursa biti na raspolaganju našem zdravstvenom sistemu i ljekarima koji su na prvoj liniji odbrane – naglasio je Novalić.