Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VREMENSKA PROGNOZA

Stiglo upozorenje meteorologa za dijelove BiH

gradacac vjetar digao krov sale
FOTO: Screenshot
Ilustracija

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na jak do olujni jugo na području BiH koji će u višim predjelima u Krajini i u Hercegovini dostizati brzinu i do 80 kilometara na sat.

Od sutra ujutro i od sredine dana do četvrtka uvečer očekuju se udari od 50 do 70 kilometara na sat, a na području Posavine i Semberije umjeren do jak vjetar od 40 do 60 kilometara na sat, saopšteno je iz Zavoda.

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima registrovana je i slaba kiša, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Temperature zraka u 13 sati: Ivan Sedlo i Sokolac 8 stupnjeva, Livno 10, Bugojno i Sarajevo 12, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 13, Drvar i Zenica 14, Bihać i Srebrenica 15, Neum i Tuzla 16, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 17, Bijeljina 18 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stupnja.

Prognoza za naredne dane

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 13 sati: Ivan Sedlo i Sokolac 8 stepeni, Livno 10, Bugojno i Sarajevo 12, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 13, Drvar i Zenica 14, Bihać i Srebrenica 15, Neum i Tuzla 16, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 17, Bijeljina 18 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

U četvrtak padavine u jutarnjim satima, koje će se pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Nakon čega se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni.

U petak malo do umjereno obačano. Ponegdje u južnim i zapadnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar umjeren na momente i pojačan južno smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepeni.

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.