BiH

Prognoza za naredne dane

Stiže nagla promjena vremena, past će temperature, bit će pljuskova i grmljavine

16/06/2019

Danas poslije podne i u večernjim satima postepen porast naoblake može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu

U našoj zemlji danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Poslije podne i u večernjim satima postepen porast naoblake može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovin jugozapadni, a u Bosni, veći dio dana, sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevne od 28 do 34 stepena.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslije podne. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 31 stepen.

U ponedjeljak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijema sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom poslije podne. U Hercegovini sunčano, uz umjeren porast naoblake poslije podne što može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C.

U utorak će biti u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne što može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 25 do 32 °C.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu zemlje poslije podne ili u večernjim satima sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevne od 27 do 33 °C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.