Prognoza vremena

Stiže nam miholjsko ljeto, cijeli mjesec će temperature biti oko prijatnih 20 stepeni

jajce jesen (16)

Od prvog dana oktobra pa sve do samog njegovog kraja čeka nas prijatno vrijeme

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini su povremeno mogući i slabi lokalni pljuskovi.

Vjetar će duvati umjerene jačine, južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu povremeno su mogući jaki udari juga.

Najniža jutarnja temperatura iznosiće od 7 do 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Najviša dnevna temperatura će iznositi od 17 do 23, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme, a tokom dana, može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura u glavnom gradu BiH iznosiće od 8 do 10, a najviša dnevna od 21 do 23 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Miholjsko ljeto u oktobru

Od prvog dana oktobra pa sve do samog njegovog kraja čeka nas prijatno vrijeme. Temperatura će se skoro čitavog mjeseca kretati oko prijatnih 20 stepeni, a iako treba da budemo spremni na oblačnost čini se da će biti manje kiše nego što to jesenja tradicija nalaže.

Temperatura će gotovo svakodnevno biti od 12-25 stepeni Celzijusa uz mjestimično oblačno vrijeme. Pojedinim danima će biti kiše ali ni nalik ovom hladnom septembarskom nizu.

Prognoza za naredna tri dana

U subotu se prije podne pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa kišom u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno su mogući i olujni udari juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na sjeveru zemlje i do 29 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u nedjelju. Prolazna kiša u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prije podne povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme prognozira se u ponedjeljak. Nešto manje oblačnosti i sunčanije, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima. Poslije podne i krajem dana u južnim i zapadnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 27 stupnjeva.