Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Stiže nam promjena vremena, najavljene obilnije padavine s grmljavinom

Sarajevo: Na servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snažno nevrijeme u BiH
05.08.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Na online meteoroloskom servisu Severe Weather Europe objavljeno je upozorenje na snazno nevrijeme na podrucju Bosne i Hercegovine i ostatka Balkana. U Sarajevu od jutarnjih sati pada kisa uz jak vjetar. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od četvrtka ponovo stabilnije vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme prijepodne, dok se u drugoj polovini dana očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Padavine se ne prognoziraju na jugu Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 32 stepena Celzijusova.

U Sarajevu prijepodne sunčano. U drugoj polovini dana sa umjerenom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

U utorak ujutro se prognozira pretežno sunčano vrijeme, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno intenzivnije padavine.

Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 stepeni Celzijusovih.

U srijedu u Bosni prijepodne pretežno oblačno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U ostatku dana razvedravanje i prestanak padavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 24.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26.