Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bhmeteo

Stiže nam prvi toplotni val, trajat će nekoliko dana. Biće preko 32 stepena!

udar
Izvor: BHmeteo

Narednih dana stabilno i pretežno sunčano vrijeme, a temperatura u postepnom porastu sa kulminacijom za dane vikenda i na početku sljedeće sedmice kada će biti najtoplije uz ljetne temperature

U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje na sjeverozapadu Bosne.

Sutra se u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima je lokalno moguća slaba kiša ili pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U Sarajevu jutro će biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najavljene visoke temperature

Narednih dana stabilno i pretežno sunčano vrijeme, a temperatura u postepnom porastu sa kulminacijom za dane vikenda i na početku sljedeće sedmice kada će biti najtoplije uz ljetne temperature, javlja BHmeteo.

Period od 06. do 10. aprila izdizanjem afričke anticiklone nad našu regiju donosi nam ekstremno visoke temperature za ovo doba godine koje bi uz pretežno sunčano vrijeme mogle dostizati lokalno i do +32 °C. Ovog puta visoke temperature bez jakog vjetra, ali biće malo saharskog pijeska i prašine u zraku.

Do kraja današnjeg dana prolazno naoblačenje sa zapada, koje bi u noći na četvrtak rijetko moglo donijeti malo kiše. U četvrtak tokom dana bi se razvedrilo.

Narednih dana stabilno i pretežno sunčano vrijeme, a temperatura u postepnom porastu sa kulminacijom za dane vikenda i…

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, April 3, 2024

Nakon stabilnijeg perioda, prema trenutnim prognozama 10. ili 11.04. moguća je promjena vremena uz pad temperature i padavine.