Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Stiže “prava” zima sa niskim temperaturama: Jutra će biti hladna, najavljen je i snijeg

snijeg zima hladno

Danas u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlji malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme

U Bosni je jutros magla i niska oblačnost, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlji malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna oko 5 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredna tri dana

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme najavljeno je za četvrtak. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom, a u višim područjima može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 13 stepeni.

Dugoročna prognoza

Za kraj decembra i početak januara očekuje se manje količine snježnih padavina u Bosni.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -10°C i -3°C u Bosni do 1°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -7°C i -1°C u Bosni do 5°C u Hercegovini.

U periodu oko Nove godine jutarnje temperature i do -15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.