Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Stiže promjena vremena, dijelove BiH će pogoditi obilnije padavine, očekuju se i bura

kisa

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda

U BiH će danas prije podne u većini krajeva biti pretežno sunčano, a poslije podne očekuje se naoblačenje sa lokalnim pljuskovima.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak u Bosni oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.  Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

U srijedu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Moguća je slaba grmljavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.