Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dva lica decembra

Stiže velika promjena vremena, temperature rastu na plus 15

tuzla jesen

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početak druge polovice decembra obilježiće stabilno i toplije vrijeme

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno slaba kiša u nizinama ili veoma slab snijeg u višim područjima. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od osam do 12, u Sarajevu do dva stepena Celzijusa.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, oblačno vrijeme će biti i u četvrtak i petak. Poslijepodne ili u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom.

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do 10, a dnevna od tri do osam, na jugu do 14 stepeni.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početak druge polovice decembra obilježiće stabilno i toplije vrijeme. Do 23. decembra moguć je blagi pad temeprature i pojava slabog mraza.

Jutarnje temperature zraka variraće između dva i sedam stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 10. Najveće očekivane dnevne temperature između osam i 15 stepeni Celzijusovih.