Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stiže zahlađenje, u ponedjeljak snijeg

Snijeg u Sarajevu

Dug period natprosječno visokih temperatura ubrzo će zamijeniti oborine i znatno niže temperature. Ovaj vikend će u BiH biti, prema prognozama meteorologa, pretežno oblačno vrijeme s kišom, a već od ponedjeljka osjetnije će zahladnjeti, posebno u unutrašnjosti, a u pojedinim dijelovima BiH bit će i snijega.

Danas će prevladavati oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima i prijepodne oborine se očekuju u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini, a poslijepodne i večernjim satima u većini područja.
Najmanja vjerovatnost oborina je u Posavini i na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature bit će od 4 do 9 stepeni, na jugu od 10 do 14 stepeni, a dnevne od 10 do 16 stepeni. Slično vrijeme očekuje nas i sutra.

U nedjelju će tokom dana padati lokalno povremena i slaba kiša, a u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bosni će kiša sa sjevera uvjetovati slabu susnježicu ili slab snijeg.

U Bosni će u ponedjeljak biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša padat će u jutarnjim satima i prijepodne, a u područjima iznad 600 m očekuje se slab snijeg. Poslijepodne doći će do prestanka oborina i postepenog razvedravanja. U Hercegovini će prijepodne biti oblačno, a poslijepodne slijedi razvedravanje.

Temperature zraka u Bosni kretat će se od -1 do 4 stepena , a u Hercegovini od 7 do 13 stepeni. Od utorka do četvrtka slijedi suho i stabilno vrijeme. Temperature će biti u skladu s kalendarom, jutra će biti s mrazom i maglom. Jutarnje temperature kretat će se od -8 do -1 stepeni, na jugu od -3 do 2 stepena. Dnevne temperature zraka u utorak bit će od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a u srijedu i četvrtak temperature će biti iznad ništice, tačnije od 2 do 8 °C, te na jugu od 7 do 13 stepeni.