Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stižu nam minusi, moguć je i snijeg

BiH

kisa vrijeme vremenska

U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama, a u Hercegovini je, uglavnom, vedro.

U Bosni će danas prijepodne preovladavati umjereno do pretežno oblačno i maglovito vrijeme, uz postepeno smanjanje oblačnosti tokom poslijepodneva. Krajem dana i u večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

U Hercegovini bit će sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu zemlje od 23 do 27 stepeni.

U Sarajevu će danas, uglavnom, biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Stiže pogoršanje

Nakon dužeg razdoblja stabilnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, meteorolozi za iduću sedmicu najavljuju velike promjene.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog avoda, sredinom iduće sedmice očekuje se prelazak fronte preko naše zemlje koja će uvjetovati padavine, ali i pad temperature zraka.

Veće padavina moguće su u Hercegovini i na području Krajine. Pred kraj mjeseca u jutarnjim satima u Bosni očekuje se mraz. U ovom razdoblju u Bosni nije isključen i snijeg.

Najniže temperature zraka imat će vrijednosti između -4°C i 6°C, a maksimalne temperature od 6°C do 15°C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.