Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Stižu nam pljuskovi i grmljavina, a onda ponovo slijedi “pakao od 40 stepeni”

sarajevo – kisa 4

Lokalno jače grmljavinsko nevrijeme sutra je moguće u sjevernim i sjeveroistočnim područjima

U Bosni i Hercegovini sutra će prijepodne biti pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada prema istoku BiH.

U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni. Lokalno jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru BiH vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a na jugu BiH do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 30 i 35 stepeni.

U Sarajevu će veći dio dana biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Naoblačenje se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 17, a najviša dnevna oko 34 stepena. Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme.

U petak se u Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni oblačnije prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 37°C.

U subotu će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje i do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U nedjelju će u Hercegovini biti sunčano uz malu oblačnost. U Bosni većinom umjerena naoblaka, ujutro i pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 27°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33°C, na jugu zemlje od 36 do 40°C.