Stjepan Bošković (HDZ) po četvrti put načelnik Stoca: Radna mjesta prioritet!

Stjepan Boskovic Stolac

Novi načelnik Stoca i to po četvrti put je Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH koji je osvojio 4.276 glasova pobijedivši nezavisnkog kandidata Matu Komšića koji je osvojio 2.904 glasa, izjavio je Srni član Opštinske izborne komisije Predrag Šupljeglav.

Bošković je večeras, proglašavajući pobjedu, rekao novinarima da se danas potvrdilo da su u Stocu provedeni demokratski izbori i da će Stolac imati demokratsku vlast.

On je uvjeren de će HDZ imati većinu u Opštinskom vijeću, ali da će sarađivati sa svim strankama kako bi se radilo za dobrobit Stoca.

Bošković je naveo da će njegovi prioriteti biti okretanje ka privrednim projektima i stvaranju novih radnih mjesta, te oživljavanje turističkih potencijala.

Centralna izborna komisija BiH skinula je s liste kandidata SDA i “Inicijative za Stolac” Salmira Kaplana zbog incidenata koji su se dogodili na izborima 2. oktobra 2016. kada su izbori i prekinuti.

Zbog toga su Bošnjaci Stoca ranije najavili da neće izaći na izbore, ali je u toku dana došlo do preokreta.

Sva biračka mjesta u Stocu zatvorena su na vrijeme, a na ponovljene lokalne izbore u toj opštini danas je izašlo 75,56 odsto birača.

Građani Stoca birali su između 14 političkih subjekata.

Izbore je pratilo više od 300 posmatrača, a bile su prisutne i pojačane mjere bezbjednosti od MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Lokalni izbori u Stocu 2. oktobra prošle godine poništeni su zbog niza incidenata, a CIK BiH je nakon brojnih procedura i kažnjavanja odgovornih ponovljene izbore raspisao za danas.