Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon sjednice sdp-a

Stojanović popustio i dao saglasnost za Vladu FBiH iako nije zadovoljan ministrima

Igor Stojanović
Igor Stojanović (Foto: Amer Kajmović/Fena)

Stojanović je ipak popustio i nakon današnje sjednica izjavio da će staviti svoj potpis na formiranje Vlade

Predsjedništvo SDP-a BiH na današnjoj sjednici raspravljalo je o formiranju Vlade FBiH za čije imenovanje rok ističe 6. aprila.

Podsjećanja radi, potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nije htio dati saglasnost na prijedlog ministara koji je 30. marta uputila predsjednica FBiH Lidija Bradara.

Stojanović je tada pisao predsjednicima stranaka i tražio dodatne konsultacije jer su mu bila sporna određena imena.

Stojanović je ipak popustio i nakon današnje sjednica izjavio da će staviti svoj potpis na formiranje Vlade.

“Želim da vas informišem da prema stavovima SDP-a i prema mojim ličnim stavovima kao potpredsjednika Federacije BiH iz reda SDP-a, želio sam prije svega da Vlada predvođena SDP-om bude u potpunosti pošteđena svih ovih dilema i kritika kadrova. Svjesni ste svi da su se pojavile određene dileme na određene kadrove. Očekujem da predsjednici koalicionih partnera vode računa o kredibilitetu vlade i u pismu predsjednicima stranaka sam tražio da se sporni kadrovi koje su predlagali eventualno promijene i da razmisle o tome. Na moju žalost, predsjednici stranaka kojima sam uputio pismo ne žele promijeniti svoje kadrove i konačni prijedlog Vlade će biti takav. Razlog zašto dajem saglasnost iako imam nezadovoljstvo kadrovskim rješenjima je trenutno stanje vlade FBiH. Imamo Vladu koja je u tehničkom mandatu i nemamo tri ministra trenutno i mislim da je ovo odluka bolja od bilo koje druge”, rekao je Stojanović.