Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpredsjednik FBiH

Stojanović poručio Cvijanović: Bolje da ste otišli na granični prijelaz Šćepan Polje

cvijanovic stojanovic
Foto: Fena

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se pridružila skupu u Doboju, a premijer RS Radovan Višković obratio se na skupu u Istočnom Sarajevu

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović prokomentarisao je na društvenim mrežama proteste podrške Miloradu Dodiku, koji su održani jučer.

Apostrofirao je potez članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja je nosila transparent “Postoji granica”.

-Bez ikakve koristi za Srbe, niti za bilo koga, održana su četiri skupa podrške Miloradu Dodiku. Na jednom od skupova gospođa Cvijanović je nosila transparent “Postoji granica”. Za Srbe bi najbolje bilo da su politički lideri RS-a odveli okupljene ljude na granicu sa Crnom Gorom, na radnu akciju i sredili granični prijelaz “Šćepan Polje”.

Od toga bi i Srbi i svi ostali imali mnogo više koristi. Ovako samo priča i neka okupljanja bez konkretnog političkog efekta za život običnog čovjeka. Popravite život, ne prodajite ljudima ublehe na skupovima – napisao je Stojanović.

Podsjetimo, u entitetu Republika Srpska jučer su održani protesti podrške predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku i to na četiri lokacije – u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju u blizini međuentitetskih linija.

Proteste je organizirao Odbor za zaštitu Srba u Federaciji kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog optužnice koju je protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika ovog bh. entiteta Miloša Lukić podiglo Tužilaštvo BiH.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se pridružila skupu u Doboju, a premijer RS Radovan Višković obratio se na skupu u Istočnom Sarajevu.