Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stradali pilot prodavao avion koji se srušio kod Mostara: Nije puno letio (FOTO)

BiH

avion (1)

Pilot Ivan Karačić, koji je stradao u nesreću u Mostaru, avion Fuji FA-200-160 Aero Subaru prodavao je  po cijeni od 31.500 eura (oko 63.000 KM)

Tako je u oglasu za prodaju navedeno da je avion, čija je godina proizvodnje 1971., a registarske oznake E7-AAS, u vrlo dobrom stanju, kao i da je uvijek u hangaru

U opisu je stavljeno da avion ima četiri sjedišta, da je sređen te da je 2015. godine urađena nova crvena unutrašnjost. Karačić, koji je na oglasu označen kao kontakt osoba.

“Zbog smrti prethodnog vlasnika i kompliciranih papirologija o prijenosu vlasništva, avion nije dugo letio”, također je navedeno u oglasu.

Također, kao razlog prodaje aviona naveo je da „nema vremena letjeti“, a oglas je posljednji put ažuriran lani, 16. septembra.

Podsjetimo, u avionskoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 16.00 sati u Mostaru poginuo je pilot Ivan Karačić, zatim mladić Muhamed Sipović, brat i sestra Luka i Lana Lovrić od sedam i deset godina, te osmogodišnji dječak Arman Hadžiomerović.

Dvoje su djeca radnika Aerodroma Mostar, a jedno je dijete zaposlenog u Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH.

Nesreća se dogodila tokom panoramskog leta u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” pod nazivom “Let iznad Mostara” koju su organizovali Aero-klub “Mostar 1949” i Aerodrom Mostar.