Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studenati Internacionalnog univerziteta posjetili Poreznu upravu FBiH

ius studenti222

Poreznu upravu Federacije BiH posjetila je grupa od 20 studenata Pravnog fakulteta i Fakulteta menadžmenta i javne uprave Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) u cilju informiranja s radom i nadležnostima ove Uprave.

Prilikom ove posjete, studentima se obratio v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović i upoznao ih sa značajem i nadležnostima Porezne uprave FBiH, dok je porezni sistem, rad i organizaciju Uprave studentima prezentirala pomoćnica direktora po ovlaštenju Jasmina Hurić-Bjelan.

Prisutni su upoznati s vrstama javnih prihoda koji su u nadležnosti države, entiteta i kantona, a posebno s vrstama poreza i doprinosa za čije prikupljanje je nadležna Porezna uprava Federacije BiH.

Kako se navodi u saopćenju Porezne uprave, prezentirani su i ostvareni rezultati Porezne uprave FBiH o naplati javnih prihoda i aktivnostima koje Uprava poduzima u svom radu.

Osim studenata prisutni su bili sekretar Pravnog fakulteta Mirza Ljubović, i viši asistent na Pravnom fakultetu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu Ena Kazić.

ius