Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Studenti i građani memorijalnom šetnjom odali počast stradalim doktoricama Azri i Almi

Foto: E. B. / Fokus.ba

Studenti i građani Sarajeva su šetnju započeli ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu, odakle su stigli na mjesto stradanja

Medicinski fakultet u Sarajevu organizovao je danas memorijalnu šetnju za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić.

Studenti i građani Sarajeva su šetnju započeli ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu, odakle su stigli na mjesto stradanja.

Foto: E. B. / Fokus.ba

Nekoliko stotina građana se okupilo na protestnoj šetnji. Ismet Pidro, student-prodekan i potpredsjednik Udruženja studenata Medininskog fakulteta rekao je da na ovaj način žele sačuvati sjećanje na svoje kolege.

Foto: E. B. / Fokus.ba

“Skoro mjesec dana nakon okupljanja za Azru Spahić, ponovo se okupljamo i šetamo i za kolegicu Almu Suljić. Još je jedan život izgubljen i vraća nam se tuga. Mi kao studenti Mediciskog fakulteta memorijalnom šetnjom želimo pokazati da nikada neće biti zaboravljene od nas studenata i nadam se građana Sarajeva”, rekao je Pidro.

Foto: E. B. / Fokus.ba

Emotivan govor održala je i dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac.

“Bile su divne studentice i svi se moramo potruditi da se ovakvi događaji ne ponavljaju. Ovo treba da bude sjećanje svima nama da koliko možemo i koliko je u našem domenu preveniramo slične tragične događaje. Kratko ću se osvrnuti na predivne dvije studetice, predivne mlade djevojke i prepametne i koje su osmi želje da završe faukltet, imale izražen aktivizam i činile da ovo mjesto bude bolje za nas. Svojim su djelovanjem predstavljale vrijednosti kojem savršeno društve teži. Ovo je bolan trenutak za porodicu i sve prijatlje i nastavike, te osoblje Medicinskog fakulteta”, kazala je dekanesa.