Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studenti Pravnog fakulteta: Nećemo dozvoliti zatvaranje Studentske poliklinike

vlada-ks-konakovic
Vlada KS

Udruženje studenata prava Univerziteta u Sarajevu smatra da je zatvaranje Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata UNSA atak na zdravlje studenata i njihovo pravo na liječenje, koje im je zagarantirano Evropskom Konvencijom o ljudskim pravima.

– Vlada Kantona Sarajevo je očito zaboravila da studenti UNSA nisu svi iz Sarajeva, te da nemaju svi priliku da se liječe u domovima zdravlja u KS-u. Studenti koji godinama ostavljaju novac našem Univerzitetu nisu zaslužili ovakav postupak prema njima – ističe se u saopćenju Udruženja studenata Pravnog fakulteta.

Studenti Pravnog fakulteta poručuju da neće dozvoliti zatvaranje Studentske poliklinike, te da će iskoristiti sva zakonska prava kako bi spriječili najavljenu odluku.

– Ono čemu nas je studiranje na ovom Univerzitetu naučilo jeste da za nas niko nema obzira niti osjećaja, ali nas je sa druge strane naučilo da se moramo za svoja prava sami boriti, pa čak i na neke neuobičajene načine, jer ekstremizam iskorišten za sticanje slobode (što uključuje i pravo na liječenje) je apsolutno dozvoljen i društveno prihvaćen – poruka je studenata Pravnog fakulteta UNSA.