Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studenti Univerziteta “Džemal Bijedić” održali nastavu na Jablaničkom jezeru

Studenti Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ održali nastavu na jablaničkom jezeru
Studenti Nastavničkog fakulteta, odsjeka Sport i zdravlje, Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru, održali su danas terensku nastavu iz predmeta "Aktivnosti u prirodi i sportsko logorovanje", na gradskoj plaži "Peta" u Jablanici. Foto FENA/Edi Kevric

Studenti Nastavničkog fakulteta, odsjeka Sport i zdravlje, Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru, održali su danas terensku nastavu iz predmeta “Aktivnosti u prirodi i sportsko logorovanje”, na gradskoj plaži “Peta” u Jablanici.

Studenti su imali priliku upoznati se sa jednim malim dijelom prirodnih ljepota Jablaničkog jezera, kao i sa upravljanjem i vožnjom kanuima, pri čemu im je pomogao omladinski klub “Pod istim Suncem” Jablanica.

Adi Palić, doc. dr. znanosti iz oblasti sporta na Univerzitetu „Džemal Bijedić”, Nastavničkom fakultetu, odsjek sport i zdravlje, izrazio je veliku zahvalnost omladinskom klubu “Pod istim Suncem” Jablanica, na pomoći i dugogodišnjoj suradnji.

Studenti Univerziteta 'Džemal Bijedić' održali nastavu na jablaničkom jezeru

– Bez pomoći omladinskog kluba “Pod istim Suncem” Jablanica, s kojima Univerzitet „Džemal Bijedić” ima dugogodišnju suradnju, današnju vježbu na Jablaničkom jezeru, bilo bi nemoguće ostvariti. Od instruktora koji su radili sa studentima danas, doznao sam da je ovo jako dobra grupa, te da je nastava iz spomenute oblasti veoma kvalitetno provedena, i mislim da smo u potpunosti zadovolji nastavni plan. Obzirom da su studenti većinom iz Mostara, pored spomenutog, cilj nam je bio upoznati ih i sa prirodnim ljepotama Jablanice i prostranog Jablaničkog jezera. Mislim da su studenti nastavom sporta i zdravlja jako zadovoljno, no vidjeti ćemo kako će oni to aplicirati u praksi u budućnosti, ali reakcije nakon današnje vježbe su dobre i veoma pozitivne – kazao je Palić u izjavi za Fenu.