Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomozi.ba

Studenti uspješno realizovali “Humanitarni triatlon” od Sarajeva do Neuma

studenti triatlon
Foto: Imran Muharemović

Zahvalnost su izrazili i svima onima koji su uplatama na žiro račune Udruženja Pomozi.ba i pozivima na broj 17021 podržali Pomozi.ba – Fond za liječenja

Studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu Imran Muharemović, Faruk Suljović i Tina Tadić uspješno su realizovali “Humanitarni triatlon” od Sarajeva do Neuma, prešavši ukupnu udaljenost od 200 kilometara.

Troje studenata su različitim sportskim aktivnostima prešli više od 200 km, a potom su ih ‘prodali’ u humanitarne svrhe. Novac se prikupljao posredstvom Udruženja Pomozi.ba i biće korišten u svrhu liječenja oboljelih osoba u Bosni i Hercegovini.

Imran Muharemović je prvu etapu prešao biciklom od Sarajeva do Neuma (ukupna udaljenost od 123 kilometra).

Faruk Suljović je zatim istrčao drugu etapu od 70 kilometara od Mostara do Neuma.

Tina Tadić je za finale preplivala Neumski zaljev (ukupno pet kilometara).

Studente su podržali partneri i prijatelji među kojima su: Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu, Asocijacija studenata poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Turistička zajednica grada Sarajeva (Visit SA), sportsko udruženje “Semper Paratus”, Udruženje za medicinske edukacije i djelovanja “Medu ba”, Seventyone studio, biciklistički klub “Rotacija Spin”, trkački klub “Trčanje i to”, Amor Bečić, Faid Laličić, Faris Rizvić, Benjamin Dlakić i Marinko Glavinić.

Zahvalnost su izrazili i svima onima koji su uplatama na žiro račune Udruženja Pomozi.ba i pozivima na broj 17021 podržali Pomozi.ba – Fond za liječenja.