Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Studentski centar” Sarajevo objavio konkurs za prijem studenata u domove

studentski-domovi1234

Javna ustanova “Studentski centar” Sarajevo jučer je u sredstvima javnog informisanja objavila Konkurs za prijem studenata u studentske domove u akademskoj 2017./2018. na smještaj i ishranu koji je otvoren od 15. juna do 15. jula 2017., s tim da će biti produžen u skladu s popunjavanjem smještajnih kapaciteta.

“Studentski centar” Sarajevo će u akademskoj 2017./2018. godini primiti 1.700 studenata Univerziteta u Sarajevu u studentske domove na smještaj i ishranu. Pravo na prijem u Studentske domove imaju svi redovni student u Sarajevu čije je mjesto prebivališta izvan Kantona Sarajevo, a imaju osiguranu subvenciju od Kantona, Općine, Federacije, Distrikta ili druge državne jedinice.

Centar studentima nudi dva obroka dnevno – ručak i večeru. Na meniju je minimalno od 15 do 18 jela, vodeći računa o kalorijskoj vrijednosti obroka. Kalorična vrijednost i zdravstvena ispravnost hrane je pod stalnim nadzorom stručnih institucija i u skladu sa normativima primjerenim životnom dobu korisnika.

Usluge smještaja podrazumijevaju: stanovanje po kategorijama smještaja; usluge grijanja; korištenje električne energije (potrošači manji od 1 kW); korištenje vode i ostalih komunalnih usluga; korištenje sanitarne tople vode šest puta sedmično; mijenjanje posteljine dva puta mjesečno; korištenje multimedijalnih centara; korištenje internet konekcije; korištenje učionica, sala, biblioteka studentskih domova i drugog; korištenje usluga kantina/menzi (studentskih klubova); korištenje sportskih terena i rekvizita, te korištenje prostora za druge društvene aktivnosti.

Od akademske 2017./2018. studentima su uvedeni i novi sadržaji – korištenje teretane u SD Nedžarići i korištenje usluga vešeraja i peglanja u oba doma.

Napominju da je u Studentskom naselju Bjelave nedavno otvoren i obnovljeni paviljon 2 koji je uređen po najnovijim studentskim standardima. Paviljon 2 ima raspolaže s 98 kreveta, svaka soba, osim kreveta i prostora za učenje ima frižider, internet priključak i TV, a od zajedničkih prostorija tu su vešeraj, dnevni boravak i prostorije za učenje. Sve je pokriveno nadzornim kamerama.

“Studentski centar” Sarajevo nudi studentima smještaj i za vrijeme pripremne nastave po veoma povoljnim cijenama, saopćeno je iz te ustanove.